Suomen on kansallisella ilmasto- ja energiapolitiikalla huolehdittava teollisuuden investointi- ja toimintaympäristöstä.
Irti fossiilisista päästöistä ja puunjalostuksen ilmastopotentiaali täyskäyttöön
Fossiilisten päästöjen alasajo tehtailla on jo pitkällä ja se voidaan viedä loppuun. Kansallisin toimin on edistettävä mm. hinnaltaan kilpailukykyisen sähkön saantia, joka kannustaa alaa sähköistymiseen, investointeihin ja uudistumiseen. Tehtaiden kilpailukyky on uudistumisen perusta, sillä investointeihin kykenevät vain terveet yritykset. Investointien myötä ilmastomyönteisten tuotteiden kirjoa voidaan edelleen
kasvattaa.
Hyvinvoivien metsävarojen kasvattamista voidaan jatkaa. Aktiivinen metsätalous ja panostukset taimikon ja nuorten metsien hoitoon, metsitykseen, suometsienhoitoon ja metsätieverkostoon ovat tarpeen. Lisäksi rakentamisesta ja maataloudesta johtuvan metsäkadon ehkäisyllä saavutetaan nopeita ilmastohyötyjä.
Kehittyvä puunjalostus voi vahvistaa kansantaloutta nykyistäkin enemmän. Kilpailukyky on tulevaisuudessakin keskeinen menestystekijä.
Metsäteollisuus panostaa energiatehokkuuteen.
EU:n on huolehdittava ilmasto- ja energiapolitiikalla metsäteollisuuden investointi- ja toimintaympäristöstä.
Maankäyttösektorin päästöjen vähentäminen ja nielujen vahvistamien eivät vaadi hokkuspokkustemppuja, vaan aktiivista yhdessä tekemistä.
Uusiutuvien polttoaineiden käytön edistäminen liikenteessä annetun lain muuttamisesta (jakeluvelvoite)
Skenaario avaa näkymän metsäteollisuustehtaiden fossiilittomuuteen noin vuonna 2035.
Tuotantolaitosten fossiilittomuus on saavutettavissa teollisyysmyönteisin päätöksin.
Metsäteollisuuden käyttämät tehdaspolttoaineet ja niiden kehitys Suomessa 1990-2023
Kilpailukykyinen energiaverotus ja sähköistämistuen jatkaminen ovat avainasemassa vientiteollisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi.
Kehysriihessä on kiinnitettävä erityistä huomiota sähköistämisen tukeen ja vanhoihin, luonnontilaisiin metsiin.
Teollista hiilenhallintaa ja komission ilmastopolitikkaa koskevista tiedonannoista