Metsäteollisuus ry Suomen delegaation mukana YK:n luontokokouksessa Kolumbian Calissa
Metsäteollisuus ry osallistuu Calissa, Kolumbiassa, järjestettävään YK:n luontokokoukseen (COP16) osana Suomen virallista delegaatiota. Metsäteollisuus esittelee kokouksessa puuta jalostavan teollisuuden monimuotoisuustiekarttaa ja suomalaisen metsäteollisuuden roolia osana biopohjaista kiertotaloutta.
Monimuotoinen luonto luo perustan hyvinvoivalle metsäteollisuudelle. Puuta jalostavan teollisuuden vuosi sitten julkistama monimuotoisuustiekartta osoittaa, että Suomen metsissä monimuotoisuus on monella mittarilla kehittynyt positiivisesti viime vuosikymmenten aikana. Tiekartta on herättänyt merkittävää kansainvälistä kiinnostusta ja seuraavaksi sitä esitellään YK:n luontokokouksessa Kolumbian Calissa.
- Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ja metsien talouskäyttö eivät ole toisensa poissulkevia asioita. Suomalainen metsäteollisuus ja koko metsäsektori ovat yli 30 vuoden ajan panostaneet toimintatapojen kehittämiseen niin, että ne koko ajan paremmin tukevat monimuotoisuutta ja kestävää metsien käyttöä, Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi toteaa.
Tulevaisuuden mallinnukset osoittavat, että Suomessa jo käytössä olevat ja edelleen tehostettavat toimenpiteet vahvistavat positiivista kehitystä metsissä.
Caliin kokoontuvat ministeriöiden asiantuntijat, poliittiset päättäjät, tutkijat ja järjestöt eri puolilta maailmaa keskustelemaan globaalien monimuotoisuushaasteiden ratkaisemisesta. Ilmastonmuutokseen sopeutuminen on myös vahvasti mukana agendalla. Niemi toivoo, että puuta jalostavan teollisuuden monimuotoisuustiekartta näyttäytyy esimerkkinä siitä, miten metsien taloudellinen hyödyntäminen ja monimuotoisuuden turvaaminen voivat kulkea käsi kädessä.
- On hienoa, että Metsäteollisuus ry voi osallistua kokoukseen osana maamme virallista delegaatiota. Suomalaisen metsäsektorin mukana olo delegaatiossa kertoo alan tärkeydestä, kun haemme ratkaisuja ilmastonmuutoksen sekä luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen tuomiin haasteisiin.
Tutustu puuta jalostavan teollisuuden monimuotoisuustiekarttaan täällä.