Suomen on kansallisella ilmasto- ja energiapolitiikalla huolehdittava teollisuuden investointi- ja toimintaympäristöstä.
Irti fossiilisista päästöistä ja puunjalostuksen ilmastopotentiaali täyskäyttöön
Fossiilisten päästöjen alasajo tehtailla on jo pitkällä ja se voidaan viedä loppuun. Kansallisin toimin on edistettävä mm. hinnaltaan kilpailukykyisen sähkön saantia, joka kannustaa alaa sähköistymiseen, investointeihin ja uudistumiseen. Tehtaiden kilpailukyky on uudistumisen perusta, sillä investointeihin kykenevät vain terveet yritykset. Investointien myötä ilmastomyönteisten tuotteiden kirjoa voidaan edelleen
kasvattaa.
Hyvinvoivien metsävarojen kasvattamista voidaan jatkaa. Aktiivinen metsätalous ja panostukset taimikon ja nuorten metsien hoitoon, metsitykseen, suometsienhoitoon ja metsätieverkostoon ovat tarpeen. Lisäksi rakentamisesta ja maataloudesta johtuvan metsäkadon ehkäisyllä saavutetaan nopeita ilmastohyötyjä.
Kehittyvä puunjalostus voi vahvistaa kansantaloutta nykyistäkin enemmän. Kilpailukyky on tulevaisuudessakin keskeinen menestystekijä.
Metsäteollisuus panostaa energiatehokkuuteen.
EU:n on huolehdittava ilmasto- ja energiapolitiikalla metsäteollisuuden investointi- ja toimintaympäristöstä.
Elpymissuunnitelman koko on 2,1 miljardia euroa vuosina 2021–2023. Merkittävä osa rahoituksesta tavoittelee yhteiskunnan vihreää siirtymää.
Selvityksen mukaan puupolttoaineita tarvitaan vielä pitkään ja puupolttoaineiden merkitys korostuu kivihiilestä ja turpeesta luovuttaessa.
VN selvitys: Komission tiedonanto ilmastomuutoksen sopeutumisstrategiasta
Marinin hallituksen teollisuuden kustannuskilpailukykyä koskevissa päätöksissä yhtä askelta eteenpäin on seurannut kolme askelta taaksepäin.
Hallituksen kehysriihi ei kyennyt tarttumaan maan talouden rakenteellisiin ongelmiin tai tarvittaviin työllisyystoimiin.
Komission tiedonanto ilmastonmuutokseen sopeutumisstrategiasta
Vientiteollisuus odottaa hallitukselta kehysriihessä päätöksiä, jotka tukevat Suomen teollisuuden ja talouden kestävää kasvua.