Uutishuone

Uutiset

Metsien monimuotoisuutta edistetään muun muassa metsäsertifioinnin kautta

Lahopuu on yksi keskeisimpiä metsäluonnon monimuotoisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Vuonna 2017 metsäteollisuus käynnisti Lisää lahopuuta talousmetsiin -toimintaohjelman lisätäkseen lahopuun määrää talousmetsissä ja monipuolistaakseen lahopuun laatua.

Talousmetsien luonnonhoito on kiinteä osa nykypäivän metsätaloutta; hakkuualoille jätetään vuosittain yli 1,5 miljoonaa säästöpuuta ja lisäksi tekopökkelöiden tekemisestä on tullut vakiintunut osa arjen metsänhoitoa.

−Metsäsertifiointi on hyvä keino varmistaa, että metsiä käytetään kestävästi. Yksi osa kestävyyttä on ekologinen kestävyys, johon kuuluu metsäluonnon monimuotoisuuden edistäminen. Sertifioinnin kriteereissä määritellään muun muassa säästö- ja lahopuiden jättämistä koskevat raamit, sanoo Metsäteollisuus ry:n kestävän kehityksen päällikkö Tiina Vuoristo.

Sekä PEFC- että FSC-metsäsertifiointijärjestelmien metsänhoidon vaatimusten päivitys on parasta aikaa loppusuoralla, ja metsäteollisuus on mukana päivitystyössä. Kummankin järjestelmän kriteereihin on luvassa tiukennuksia luonnonhoidon toimiin. Tapio Oy:n selvityksen mukaan PEFC-kriteereihin nyt esitetyillä muutoksilla olisi huomattavia positiivisia vaikutuksia metsien monimuotoisuuteen.

Katso videolta, kuinka metsäluonnon monimuotoisuutta edistetään arjen metsätaloudessa:

Metsien hoito ja käyttöLuontoLuonto ja ympäristöMetsäsertifiointi

Jaa julkaisu:

Uutishuone

Lisää aiheesta

Uutiset
Ilmastopolitiikan painopiste on pidettävä fossiilisten päästöjen vähentämisessä ja ratkaisujen, kuten metsäpohjaisen biotalouden, edistämisessä.
Tilastot
Hyvin toimivat ja avoimet puumarkkinat ovat perusta kotimaisen puun käytölle.
Uutiset
Suomalainen metsäala tekee paljon vapaaehtoisia toimia, joiden tavoitteena on turvata luonnon monimuotoisuutta ja kääntää metsälajien uhanalaistumiskehitys laskuun.
Blogit
PEFC-sertifiointi toimii käytännön työkaluna, joka yhdistää monimuotoisuuden turvaamisen ja aktiivisen metsänhoidon ottaen huomioon paikalliset olosuhteet.
Blogit
Metsäsektori ei lepää laakereillaan vaan panostaa tutkimukseen ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.
Uutiset
Afryn tekemä, raaka-aineen hankinnasta tavaravientiin ulottuva päästöselvitys ja päästövähennysskenaario on osa metsäteollisuuden ilmastotiekartan päivitystä.