Ensimmäistä kertaa sahateollisuudessa ja ensimmäistä kertaa työnjohtajana. Näistä lähtökohdista aloitin kesätyöt. Suoraan sanoen hieman jännitti, kun ensimmäistä kertaa saavuin Versowoodille Vierumäen yksikköön.
Opiskelua Lahden ammattikorkeakoulussa on kertynyt neljän vuoden verran Puutekniikan puolelta. Näin sahateollisuus oli tuttua, ja muutaman kurssin ja useiden yritysvierailujen kautta olin saanut jo pientä pintaraapaisua alasta. Lähettämön työtehtävät eivät kuitenkaan olleet entuudestaan tuttuja, vaan aikaisempina kesinä oli kokemusta kertynyt eri toimialojen tuotantotehtävistä.
Työtehtäväni on toimia lähetyksen työnjohtajan kesälomatuuraajana viennin puolella. Tärkeimpänä työvälineenä pidän tässä ja monessa muussakin työssä omaa pääkoppaa. Ajatus on oltava mukana koko ajan, ja loogisella päättelykyvyllä pärjää pitkälle. Paljon kun kyselee muilta vinkkejä ja pohtii hetken, niin kiperimmätkin asiat selviävät.
Lähettämössä meitä työskentelee kolme työnjohtajaa, kaksi viennin puolella ja yksi kotimaan puolella. Näin ollen apua saa vaikeimpiin ja tyhmiinkin kysymyksiin kokeneemmilta aina kun sitä tarvitsee. Työilmapiiri on rento ja hyvä.
Kontaktin Versowoodille sain opiskelijayhdistyksemme kautta Puutekniikan insinööriopiskelijat PINO ry:n järjestämässä kesätyöinfossa. Olin itse mukana järjestämässä kyseistä tapahtumaa koululla, ja toimin lisäksi kyseisen yhdistyksen puheenjohtajana. Kesätyöinfon kautta sai myös moni muu opiskelija hyviä kontakteja ja kesätyöpaikkoja eri yrityksistä. Puheenjohtajana olen saanut arvokasta kokemusta, mutta vapaa-aikaa siihen on joutunut hieman uhraamaan.
Työnjohtotehtäviin pääsy opiskeluaikana on hieno mahdollisuus. Mielestäni on hienoa, että opiskelijoille annetaan mahdollisuus kokeilla toimihenkilötehtäviä. Tämä on parasta mahdollista oppia koulunpenkillä istumisen lisäksi, näin teoriat pääsee kokemaan käytännössä. Kesätöissä kannattaa kokeilla useampaa toimialaa ja kerryttää kokemusta. Töihin kannattaa asennoitua hyvällä ja reippaalla asenteella, oli työtehtävä mikä tahansa. Kesätöissä luodaan pohja tulevaisuuteen. Alan opiskelijoita on kuitenkin reilu toistasataa, joiden kanssa ns. kilpaillaan pilke silmäkulmassa samoista työpaikoista.