Uutishuone

Blogit

Miltä näyttää paperiteollisuuden tulevaisuus 2050?

Perustuvatko kuluttajien valinnat ja käyttäytyminen vuonna 2050 tuotteiden valmistusprosessien vähähiilisyyteen ja tuotteiden uusiutuvuuteen? Euroopan paperiteollisuus on valmis vastaamaan tähän haasteeseen.

Eurooppalaista paperiteollisuutta edustava järjestö CEPI on valmistellut keskustelun avauksena sidosryhmilleen vähähiilisyyttä ja rakennemuutosta käsittelevän tiekartan vuoteen 2050. Euroopan paperiteollisuus haluaa käynnistää keskustelun toimialalle keskeisistä asiakokonaisuuksista, joilla on ratkaiseva rooli nyt ja tulevaisuudessa. Näitä ovat muun muassa raaka-ainepolitiikka, energia- ja ilmastoasiat, liikenne, tutkimus, biotalous sekä osaaminen ja koulutus.

Alalla on vahva halu vähentää 80 prosenttia päästöjään ja kasvattaa 50 prosenttia lisäarvoaan vuoteen 2050 mennessä. Samaan aikaan toteutettuna edellä mainitut pyrkimykset ovat erittäin kunnianhimoiset ja vaativat toimintaympäristönkin tukevan tätä kehitystä. Poliittisen päätöksenteon on kuitenkin usein nähty ohjaavan kehitystä toiseen suuntaan.

Toimialan arvonlisän kasvu perustuu myös tulevaisuudessa sekä nykyisiin että täysin uusiin tuotteisiin. Jotta päästöjä voidaan vähentää ja samaan aikaan kasvattaa arvonlisän tuottoa, tarvitaan pitkäjänteistä ja ennakoitavaa politiikkaa. Eurooppalainen teollisuus toimii aina maailmanlaajuisessa kilpailussa.

Nykyään toimiala investoi Eurooppaan 3-3,5 miljardia vuosittain. Jotta toimialalla saavutettaisiin 80 prosentin päästövähenemä ja samaan aikaan luotaisiin 50 prosentin arvonlisäys, edellyttäisi se seuraavan 35 vuoden aikana Euroopassa 40 prosenttia lisäinvestointeja. Tämä tarkoittaa 24 miljardin euron investointitarvetta vähähiilisyyteen ja samaan aikaan 20 miljardin euron investointitarvetta uusien biopohjaisten tuotteiden tuottamiseksi.

Euroopan sellu- ja paperiteollisuudella on tarjottavana huikeita ratkaisuja uusiutuvista raaka-aineista. Se on ainutlaatuinen toimiala, joka käyttää kestävästi uusiutuvaa raaka-ainetta, puuta, mitä erilaisimmissa käyttökohteissa. Korkeisiin tavoitteisiin on mahdollista päästä, mutta toimien pitää viedä kehitystä samaan suuntaan.

Tietoa meistä

Jaa julkaisu:

Lisätietoja

Metsäteollisuus ry
Forestindustries

Pikalinkit

Uutishuone

Lisää aiheesta

Artikkelit
Yhdistyksen hallitukseen kuuluu vähintään 23 ja enintään 33 jäsentä, jotka valitaan vuosittain syyskokouksessa seuraavaksi kalente…
Blogit
PEFC-sertifiointi toimii käytännön työkaluna, joka yhdistää monimuotoisuuden turvaamisen ja aktiivisen metsänhoidon ottaen huomioon paikalliset olosuhteet.
Blogit
Metsäsektori ei lepää laakereillaan vaan panostaa tutkimukseen ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.
Uutiset
Afryn tekemä, raaka-aineen hankinnasta tavaravientiin ulottuva päästöselvitys ja päästövähennysskenaario on osa metsäteollisuuden ilmastotiekartan päivitystä.
Blogit
EU:lla on nyt tilaisuus vahvistaa metsäsektorin merkitystä siirryttäessä kohti kestävämpää tulevaisuutta.
Uutiset
Metsäteollisuuden kevätseminaarissa puhuttiin Suomen 30-vuotisen EU-jäsenyyden suomista mahdollisuuksista ja sen tuomista haasteista. Eniten huomio kiinnittyi turvallisuuteen ja teollisuuden kilpailukykyyn.