Suomen on kansallisella ilmasto- ja energiapolitiikalla huolehdittava teollisuuden investointi- ja toimintaympäristöstä.
Irti fossiilisista päästöistä ja puunjalostuksen ilmastopotentiaali täyskäyttöön
Fossiilisten päästöjen alasajo tehtailla on jo pitkällä ja se voidaan viedä loppuun. Kansallisin toimin on edistettävä mm. hinnaltaan kilpailukykyisen sähkön saantia, joka kannustaa alaa sähköistymiseen, investointeihin ja uudistumiseen. Tehtaiden kilpailukyky on uudistumisen perusta, sillä investointeihin kykenevät vain terveet yritykset. Investointien myötä ilmastomyönteisten tuotteiden kirjoa voidaan edelleen
kasvattaa.
Hyvinvoivien metsävarojen kasvattamista voidaan jatkaa. Aktiivinen metsätalous ja panostukset taimikon ja nuorten metsien hoitoon, metsitykseen, suometsienhoitoon ja metsätieverkostoon ovat tarpeen. Lisäksi rakentamisesta ja maataloudesta johtuvan metsäkadon ehkäisyllä saavutetaan nopeita ilmastohyötyjä.
Kehittyvä puunjalostus voi vahvistaa kansantaloutta nykyistäkin enemmän. Kilpailukyky on tulevaisuudessakin keskeinen menestystekijä.
Metsäteollisuus panostaa energiatehokkuuteen.
EU:n on huolehdittava ilmasto- ja energiapolitiikalla metsäteollisuuden investointi- ja toimintaympäristöstä.
Lausunto sähköalan ja fossiilisten polttoaineiden alan väliaikaisia voittoveroja koskevasta lainsäädännöstä
Komission ehdotus neuvoston asetukseksi markkinoiden korjausmekanismin perustamiseksi
Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle komission ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi hiilirajamekanismista
Metsäteollisuus jatkaa pitkäjänteistä vastuullisuustyötään.
Valtioneuvoston asetus varautumissuunnitelmaan sisällytettävästä sähkönkäyttöpaikkojen etusijajärjestyksestä
Neuvottelujen lopputulos tarkoittaa, että EU-alueen maankäyttösektorin nieluja tulee lisätä 15 % alle kymmenessä vuodessa.
VNS 6/2022 vp Valtioneuvoston selonteko Hiilineutraali Suomi 2035 – kansallinen ilmasto- ja energiastrategia
VNS 4/2022: KAISU, VNS 6/2022: ilmasto- ja energiastrategia sekä VNS 7/2022: MISU