Metsäteollisuus ry

Jäsenkirje

Verkostoitumistapahtuma nuorille tutkijoille

Metsäteollisuus ry järjesti huhtikuussa yhteistyössä Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET) -tohtorikoulutusverkoston kanssa järjestyksessään jo toisen tilaisuuden uusille väitöskirjatutkijoille ja metsäteollisuusyritysten edustajille. Tällä kertaa tilaisuuteen kutsuttiin mukaan nuoria tutkijoita myös Helsingin yliopiston metsätieteiden osastolta. Tilaisuuden tarkoituksena on edistää nuorten, usein kansainvälistaustaisten tutkijoiden ja yritysten välisten yhteyksien muodostumista.

Suomi panostaa voimakkaasti T&K-toiminnan kasvattamiseen. Osana tavoitetta koulutetaan nk. tohtorikoulutuspilotissa tuhat uutta tohtoria ja näin lisätään T&K-osaajien määrää. Pilotissa myös kehitetään tohtorikoulutusta, yhtenä tavoitteena lisätä tohtorikoulutettujen sijoittumista valmistumisensa jälkeen nykyistä suuremmassa määrin myös yksityiselle sektorille.

Yksi tohtorikoulutuspiloteissa rahoitusta saaneista 15 verkostosta on bio- ja kiertotalouden materiaaleihin keskittyvä CIMANET-verkosto. Siihen kuuluu yhdeksän suomalaisten yliopistoa, ja sitä koordinoidaan Aalto-yliopistosta. Verkostossa on yhteensä 67 väitöskirjatutkijan paikkaa, joista osa aloitti työnsä elokuussa, osa tammikuun alussa.

Yli puolet kaikissa tohtorikoulutuspiloteissa aloittaneista väitöskirjatutkijoista on kansainvälisiä.  Näin myös CIMANET-verkostossa. Jotta mahdollisimman moni näistä huippuosaajista jäisi valmistumisensa jälkeen työskentelemään Suomeen tai suomalaisiin yrityksiin ulkomailla, olisi tärkeää rakentaa verkostoja ja muita yhteyksiä yrityksiin jo koulutuksen aikana.

Me Metsäteollisuus haluamme tarjota nuorille tutkijoille ja metsäteollisuusyritysten edustajille tilaisuuden tutustua toisiinsa. Kutsuimmekin taas väitöskirjatutkijoita niin CIMANET-tohtoripilotista kuin Helsingin yliopistolta verkostoitumaan yritysten edustajien kanssa. Esittelimme tutkijoille lyhyesti suomalaista metsäteollisuutta, jonka jälkeen kansainvälisten asioiden johtaja Janica Ylikarjula VTT:ltä kertoi ajankohtaisista EU-asioista.

Tilaisuuden pääpaino oli vapaamuotoisissa keskusteluissa ja tutustumisessa. Toivomme, että syntyneet tuttavuudet säilyvät ja vahvistuvat. Yritysten ja tutkimussektorin yhteistyö on yksi tärkeimmistä keinoista lisätä innovaatiotoimintaa, ja sitä myötä pitkällä tähtäimellä myös Suomen kilpailukykyä ja talouskasvua.

Toivomme myös jäsenyritysten yhteydenottoa, mikäli teillä on kiinnostusta tutustua lahjakkaisiin ja ahkeriin ulkomaisiin tutkijoihin oman yrityksenne näkökulmasta. Otamme mieluusti yritysten edustajia mukaan tällaisiin tilaisuuksiin.

Lisätietoja

Marjaana Suorsa
Innovaatiopolitiikan päällikkö

Pikalinkit

JÄsenkirjeet

Lisää jäsenkirjeitä

Luonnonvarakeskuksen tuoreet, vuoteen 2055 ulottuvat skenaariolaskelmat osoittavat, että aktiivisella ja oikea-aikaisella metsänhoidolla on paljon annettavaa puuston lisäkasvulle ja ilmastokestävyydelle.
Työ- ja elinkeinoministeriö työstää Suomen energiatehokkuuslakiin muutoksia.
Ennallistaminen, eli luonnon tilan parantaminen, on tärkeää ja oikein toteutettuna se vahvistaa luontoamme ja kilpailukykyämme.

Paperin ja kartongin tuotantomäärät kääntyivät viime vuonna kasvuun niin Suomessa kuin Euroopassakin. Suomessa paperin tuotanto kasvoi 3,7 prosenttia verrattuna vuoteen

Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan kuuluvat virastot, laitokset, yhteisöt ja yritykset voivat lähettää ministeriöön ehdotuksia Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan

Euroopan komissio julkaisi helmikuun 26. päivä ensimmäisen kolmesta unionin sääntelyä vähentämään pyrkivästä niin sanotusta Omnibus-paketista. Omnibus-pakettien tarkoitus on vahvistaa EU:n